Hvide Sande drager fordel af en ophævelse af brislingekassen

Det vækker glæde og tilfredshed i Hvide Sande, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu vil gå i brechen for at få ophævet det nuværende fo
01 apr 2016

Det vækker glæde og tilfredshed i Hvide Sande, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu vil gå i brechen for at få ophævet det nuværende forbud mod fiskeri i den såkaldte brislingekasse ud for den jyske vestkyst.

Ikke mindst fordi det har stor betydning for ikke blot fiskerne, men også hele Hvide Sande, hvis kassen bliver fjernet, så fiskerne igen kan fange deres brisling på fuldt ud lovlig vis. For fiskeriet efter brisling fylder noget rent økonomisk for fiskerne og havnen i Hvide Sande.

- Vi har to slags hovedfiskerier i Hvide Sande – det er konsumfiskeri og det er industrifiskeri – og vi kan ikke undvære nogle af de fiskerier, fordi det vil gå ud over den service, som havnen i dag kan levere, fortæller formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen, der mener, at en fortsat lukning af brislingekassen vil kunne tvinge industrifiskeriet væk fra havnen.

Læs også "Brislingekasse skal væk".

Samtidig påpeger han, at havnen se frem til at få øgede indtægter fra de fiskefartøjer, der vil komme fra hele landet for at tage del i fiskeriet, hvis kassen bliver fjernet.

- Det er jo klart, at når man kan fiske næsten lige ude af havnen, så vil man selvfølgelig også lande sine brislinger i havnen. Så for Hvide Sande betyder det her utrolig meget, siger Jesper Juul Larsen.

Flere Nyheder