Hvide Sande-fiskere så på nyt løfteudstyr

Onsdag i denne uge havde Fiskeriets Arbejdsmiljøråd stillet en container lige ved siden af Sydvestjysk Fiskeriforenings kontor i Hvide Sande. Containe
21 apr 2016

Onsdag i denne uge havde Fiskeriets Arbejdsmiljøråd stillet en container lige ved siden af Sydvestjysk Fiskeriforenings kontor i Hvide Sande. Containeren indeholdt to forskellige løftesystemer til håndtering af fiskekasser, som fiskerne havde mulighed for at prøve af. Og interessen fra de lokale fiskere var stor.

- Der har været mange fiskere, så jeg synes bestemt, det har været godt besøgt. De første kom jo allerede inden vi havde planlagt at åbne containeren. Men de så, vi havde stillet op, og så kom de – og det er jo bare godt, lyder det fra Flemming Nygaard Christensen, der er direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

- Alle har været positive i forhold til begge systemer, selv om nogle hælder mere til det system, der kører ren luft, og andre mere er til systemet med el og luft.

En vanesag

Mange af de fiskere, som troppede op for at få demonstreret løftesystemerne mente, det var nogle gode løsninger, som de to løftesystemer kunne tilbyde.

- Vi har valgt at investere i et system til kassehåndtering til vores fartøj RI 468 Juli-Ane. Jeg mener, det er en god ide, og det er nok bare et spørgsmål om at vænne sig til det og lære det at kende, så kan man arbejde lige så hurtigt, som da vi havde de manuelle løft, siger skipper Verner Møller.

Første stop

Hvide Sande er første stop på containerens tur rundt i de danske fiskerihavne. Meningen er, at den skal stå et stykke tid i hver havn, så fiskerne har tid til at se og afprøve løftesystemerne.

- Containeren skal stå her en lille uges tid. Den første dag i hver havn vil der være en fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. Her i Hvide Sande er det så Sydvestjysk Fiskeriforening, der har nøglen til containeren, hvis der kommer flere interesserede i løbet af ugen, siger Flemming Nygaard Christensen.

Ifølge planen skal containeren næste uge til Thorsminde, hvor den bliver sat op på havnen ved siden af Fiskeriforeningens kontor.

 

Flere Nyheder