Hvide Sande havn skal yde service til Horns Rev 3

  Når de 49 nye havmøller skal sættes op på Hiorns Rev 3, så skal mandskabet sejles ud fra Hvide Sande havn. Havnen har netop indgået en aftal
10 jul 2016

 

Når de 49 nye havmøller skal sættes op på Hiorns Rev 3, så skal mandskabet sejles ud fra Hvide Sande havn. Havnen har netop indgået en aftale med MHI Vestas om at være ”operationshavn” i forbindelse med den 406 MW store vindmøllepark, Horns Rev 3, som Vattenfall skal opføre i de kommende år.

I perioden fra sommeren 2018 til foråret 2019 vil der således være tilknyttet 40 mand til projekt, og de vil opholde sig i Hvide Sande. Hvide Sande Havn har udlejet havneareal og kaj faciliteter til MHI Vestas, som ønsker at etablere administrationslokaler på havnen, samt benytte havnen som udgangspunkt for 3 transportfartøjer til mandskabet.

Hvide Sande er den mest oplagte havn i forhold til parkens placering. Esbjerg – der også var inde i billedet – ligger således ca. 55 km væk fra området, mens der er 33 km fra Hvide Sande til Horns Rev 3.

Den indgåede aftale med MHI Vestas, er den første større kontrakt som Hvide Sande Havn har indgået i forbindelse med etableringen af Horns Rev 3.

”Vi er rigtig glade for den tillid MHI Vestas har vist os. Vi forventer at denne aftale er den første af flere aftaler, med de underleverandører, der vil blive tilknyttet opførelsen af Horns Rev 3. Dermed ser vi frem til øget aktivitet og omsætning i hele lokalområdet i perioden, hvor etableringen finder sted, siger havnedirektør Steen Davidsen, der også håber, at havnen bliver servicehavn efter opførelsen af havmølleparken.

Flere Nyheder