Hvide Sande vil også være servicehavn

Det kommende byggeri af den enorme havvindmøllepark Horns Rev 3 får nu Hvide Sande til at melde sig på banen. Havnen vil nemlig gerne byde sig til som
19 Mar 2015

Det kommende byggeri af den enorme havvindmøllepark Horns Rev 3 får nu Hvide Sande til at melde sig på banen. Havnen vil nemlig gerne byde sig til som servicehavn i forbindelse med såvel byggeriet som den senere drift af havvindmøllerparken.

I en pressemeddelelse fra Hvide Sande bliver der således slået på, at bygherren kan spare millioner af kroner ved at vælge Hvide Sande som servicehavn. Og samfundet kan tage en stor miljøgevinst ved samme lejlighed.

- Faktisk kan der spares hele 70 millioner kroner i serviceperioden ved at vælge Hvide Sand Havn frem for Esbjerg Havn. Og når vi taler miljøgevinst er forskellen også meget mærkbar: Effekten af at lade Hvide Sande være servicehavn er, at der vil blive udledt 8.200 færre tons CO2, siger havnedirektør Steen Davidsen.

De store forskelle fremgår af beregninger, som chefkonsulent Michael Henriques og lektor, Ph.D. og ved DTU Transport, Jacob Kronbak, leverer på baggrund af en analyse af de muligheder, som den kommende ejer af Horns Rev 3 står over for at skulle vælge imellem: Og det er netop Esbjerg havn eller Hvide Sande havn.

- De store økonomiske besparelser og det miljø- og klimarigtige skyldes først og fremmest, at Hvide Sande havns beliggenhed og faciliteterne er meget gunstig. Hvide Sande havn ligger blot 33 km væk fra placeringen af Horns Rev 3, mens Esbjerg ligger hele 55 km væk. Det betyder, at servicesejlads til og fra havmølleparken kun tager ca. en halv time hver vej. På den måde spares både tid og brændstof, understreger Steen Davidsen.

De 70 millioner sparede kroner fremkommer ved lavere lønudgifter og mindre brændstofforbrug, da rejsetid mellem havmøllepark og servicehavn ved valg af Hvide Sande Havn er kraftigt reduceret.

Flere Nyheder