Hvordan udvikler vi dansk fiskeri

Der er ingen tvivl om, at dansk fiskeri har brug for fortsat at udvikle sig, hvis det også om fem eller ti år skal være en vigtig bidragyder til fødev
08 Sep 2015

Der er ingen tvivl om, at dansk fiskeri har brug for fortsat at udvikle sig, hvis det også om fem eller ti år skal være en vigtig bidragyder til fødevareproduktionen i Danmark. Men hvordan skal udviklingen gribes an; hvor skal der investeres og satses.

Det er store spørgsmål, og de bliver sat til debat torsdag i denne uge i Aalborg. Danmarks Fiskeriforening PO holder sammen med Danish Seafood Association et debatmøde, hvor blandt andre miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er blandt deltagerne, og målet med arrangementet er netop at se på, hvilke rammer fiskeriet og fiskeproducenterne skal have for at kunne udvikle sig i fremtiden.

Fiskeriet gik sammen med fiskeproducenterne og fremlagde i efteråret sidste år sin egen rapport - Nye rammer; ny vækst - hvor man kommer med 14 konkrete forslag til, hvordan man skabe vækst for erhvervet og for samfundet. De 14 konkrete forslag er selvfølgelig til debat - ikke mindst fordi regeringen lige nu arbejder på at komme med sin egen vækstplan for landbrug og fødevareerhvervene i Danmark.

Se selve programmet til konferencen - Vækst i dansk fiskeerhverv - program 10. september 2015.

 

Flere Nyheder