I Nordsøen efter jomfruhummer og rødspætter

  [caption id="attachment_15922" align="aligncenter" width="620"] HM 335 Flipper[/caption] Et godt stykke ude i Nordsøen – stik vest for Hv
05 jun 2017

 

[caption id="attachment_15922" align="aligncenter" width="620"] HM 335 Flipper[/caption]

Et godt stykke ude i Nordsøen – stik vest for Hvide Sande ligger trawleren HM 335 Flipper, da Fiskeri Tidende får fat i John Drachmann i Styrhuset til en snak om, hvordan det går med fiskeriet. John Drachmann har lige overtaget styrhuset, efter skipper er gået til køjs. Og han er godt tilfreds med turen indtil videre.

- Vi sejlede mandag ved midnat sidste uge, og begyndte at fiske tirsdag eftermiddag. Det har været lidt op og ned, hvor det begyndte godt. Så kom der lige et par sløje dage, men nu er det heldigvis blevet godt igen her de sidste dage, så vi får da skrabet sammen til en god tur, siger John Drachmann.

Efter planen sejler den fire mand store besætning hjem igen torsdag morgen.

- Vi lander altid i Hanstholm, hvor hele besætningen skal skiftes ud denne gang. Det er nu ikke noget fast, men det passer denne gang med, at vi alle skifter. Vi plejer at få kabalen til at gå op med hensyn til, hvem der skal med ud, så det er fint, siger John Drachmann.

Lasten er ikke helt fyldt op, når de sejler hjem i morgen, men det er ikke unormalt på denne tid.

- Nu er det kun vores anden tur her i Nordsøen efter jomfruhummer og rødspætter. Og indtil videre har vi 11 tons fisk og lidt over 4 tons jomfruhummer. Vi mangler endnu tre træk, men der er et stykke op til at fylde lasten, men sådan plejer det at være her i starten, siger John Drachmann, som mener, priserne ligger fornuftigt i øjeblikket.

- Jomfruhummeren lander vi ikke til auktionen. Den går til Læsø Fiskeindustri, og på sidste tur fik vi 75 kroner kiloet for de ferske og 71 kroner kiloet for de frosne, så det er fint. Rødspætterne ryger på auktionen i Hanstholm, og her plejer vi at regne med 10 kroner kiloet i snit. Og det plejer nu at passe, når omkostningerne er trukket fra, siger John Drachmann.

Flere Nyheder