I rutefart mellem Bornholm og Simrishamn

[caption id="attachment_9980" align="aligncenter" width="620"] R 86 Lis Hansa[/caption] Trawleren R 86 Lis Hansa er på vej til Simrishamn i Sverige
14 jun 2015

[caption id="attachment_9980" align="aligncenter" width="620"]R86 R 86 Lis Hansa[/caption]

Trawleren R 86 Lis Hansa er på vej til Simrishamn i Sverige, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Peter Madsen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi fanger sild i Østersøen, som vi lander i Simrishamn i Sverige. Der er ingen steder på Bornholm, hvor vi kan lande sild til konsum, og svenskerne efterspørger sild lige nu, så man kan sige, at vi ligger i rutefart mellem Tejn på Bornholm og Simrishamn i Sverige, fortæller skipper Peter Madsen til Fiskeri Tidende, og fortsætter.

- Vi skal helst ind en gang i døgnet med silden. Selv om vi både har is og vand, gør temperaturen, at det bliver et problem at holde dem friske, hvis vi ikke lander dem hver dag, siger Peter Madsen.

Det er forskelligt, hvor meget de har med, når de ankommer til Simrishamn.

- Det svinger meget. Nogle gange laver vi et slæb – andre gange to. Så vi lander vel mellem 3 og 11 tons ad gangen i Sverige, siger Peter Madsen.

Prisen på sild har ligget rimeligt stabilt henover sæsonen, hvilket er vigtigt for besætningen om bord på R 86 Lis Hansa, da de ikke selv har nogle sildekvoter.

- Vi er nødt til at leje sildekvoten, så prisen skal helst være god. I gennemsnit ligger vi vel på omkring 3 kroner kiloet i udbetaling, så det er egentlig en ok pris, siger Peter Madsen.

Det er Allan Andersen, der ejer fartøjet, men han sejler ikke mere. Det er i stedet overladt til skipper Peter Madsen og bedstemanden Magnus Bech Hansen.

- Det er Allan, der ordner det med at leje sild til os, og han udlejer også vores torskekvote. Vi har omkring 60 tons Østersø-torsk, men vi har ikke fanget torsk i omkring 3 år nu – mest på grund af prisen. Det er Silden, der er vores hovederhverv nu, fortæller Peter Madsen.

 

Flere Nyheder