I Skagerrak efter blandet konsum

[caption id="attachment_6611" align="aligncenter" width="620"] Ri 433 Emmalie[/caption] Trawleren RI 433 ligger et godt stykke nord for Hanstholm,
25 mar 2017

[]

Trawleren RI 433 ligger et godt stykke nord for Hanstholm, da Fiskeri Tidende får fat i afløser skipper til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Jeg er lige mønstret i tirsdags, hvor vi fiskede i noget møgvejr, og fiskeriet var sløjt. Onsdag var det også lidt dårligt fiskeri, men vi var da inde i Hanstholm i går aftes og losse 3 tons blandet fisk, som har været på auktionen her til morgen. Jeg har ikke hørt afregningspriserne endnu, men de har da været helt fornuftige i år indtil videre. Dem kan vi ikke klage over, siger Jan Bundgaard Refer til Fiskeri Tidende.

Når de fisker i Skagerrak, lander de fisken i Hanstholm eller Hirtshals.

- Det er lige hvilken havn, der er nærmest, når vi er færdige med at fiske. Vi fisker som sagt blandet konsum her i Skagerrak, men en sjælden gang kan vi også godt fiske efter jomfruhummer. Men det er altid en afvejning i forhold til mængde og pris, siger Jan Bundgaard Refer.

Den tre mand store besætning fisker et par dage, før de sejler i havn for at losse.

- Vi fisker højst to til tre dage, så kvaliteten af fisken er høj. Det har selvfølgelig betydning i forhold til prisen. Vi lægger vægt på kvalitet og at fisken bliver behandlet ordentligt, siger Jan Bundgaard Refer.

I øjeblikket fisker de i Skagerrak, og senere går de i Nordsøen.

- Vinter og forår fisker vi altid i Skagerrak, hvor vi er tre mand om bord. Om sommeren går vi så i Nordsøen, hvor vi normalt har fire mand med ude på grund af større mængder. Det kan også være, vi skal i industrifiskeri. Men om vi går i tobis fiskeriet her fra 1. april er lidt usikkert. Så vidt vi har hørt, så har prisen fået et dyk, så måske vi springer over i år og fortsætter med at fiske blandet konsum, siger Jan Bundgaard Refer.

 

Flere Nyheder