ICES anbefaler fordobling af rejekvoten i 2016

Det Internationale Havforskningsråd – ICES – har midt i denne uge offentliggjort sin rådgivning for 2016 for rejefiskeriet i Skagerrak og Norskerennen
18 okt 2015

Det Internationale Havforskningsråd – ICES – har midt i denne uge offentliggjort sin rådgivning for 2016 for rejefiskeriet i Skagerrak og Norskerennen. Og der er godt nyt for rejefiskerne – videnskaben anbefaler nemlig en TAC, der er omtrent dobbelt så stor som rådgivningen var for 2015.

Rådgivningen lægger således op til, at der må fanges op til 18.598 ton rejer, såfremt der endnu ikke er indført et discardforbud for rejefiskeriet fra EU-side. Hvis rådgivningen bliver fulgt, mener ICES, at fiskeriet lever op til kravet om at blive fisket i forhold til MSY, og såfremt et discardforbud bliver indført, lægger ICES op til en TAC i 2016, der må være op til 21.000 ton.

Ifølge en forsker fra Havforskningsinstituttet i Norge skyldes den meget positive rådgivning fra ICES, at 2013-årgangen er stærk, og at den har holdt niveauet, så bestanden i Skagerrak fra næste år kan tage et langt større fiskeri end de foregående år.

- Fra næste år – når de er tre år gamle – har rejerne fra 2013-årgangen virkelig vokset sig store. Så vil de udgøre en mærkbar forskel for biomassen af bestanden, fortæller Guldborg Søvik, der er bestandsansvarlig for rejer i Norskerennen og Skagerrak på Havforskningsinstituttet.

Flere Nyheder