ICES: Hestemakrelkvote kan stige

Sidste år skabte de danske fiskefartøjer ifølge NaturErhvervstyrelsens landingsregister en bruttoomsætning for hestemakrel på 40,2 millioner kroner. I
14 okt 2015

Sidste år skabte de danske fiskefartøjer ifølge NaturErhvervstyrelsens landingsregister en bruttoomsætning for hestemakrel på 40,2 millioner kroner. I år indtil i dag lyder bruttoomsætningen på 24,4 millioner kroner. Derfor er rådgivningen omkring kvoter for 2016 fra ICES omkring hestemakrel ikke uden betydning for de danske fiskere. Når det gælder hestemakrel, er rådgivningen delt op i to arter af hestemakrel - vestlig hestemakrel og Nordsø hestemakrel. Fiskerne kan glæde sig over, at ICES for 2016 anbefaler en stigning på 27 procent for vestlig hestemakrel og en uændret kvote for Nordsø hestemakrel.

Den anbefalede stigning er for førstnævntes vedkommende kommet i hus efter en indsats af blandt andre Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) for at sikre, at den nuværende procentdel, der fiskes af bestanden per år, ikke blev sat ned. Det, kombineret med at man har set en lidt bedre individvækst de senere år, betyder at den biologiske rådgivning således resulterer i en stigning på 27 procent. Stigningen i anbefalingen for kvoten til næste år er desværre ikke ensbetydende med, at hestemakrel går en lys fremtid i møde. Der er stadig en mangel på nye store stærke årgange, og der vil fortsat være et pres for at fiskeritrykket skal sættes ned, lyder vurderingen fra DPPO.

 

Flere Nyheder