IKEA satser på MSC

Den svenskbaserede, men globale virksomhed IKEA vil fremover kun sælge bæredygtige fisk og skaldyr i de restauranter, som findes i kædens varehuse ove
22 sep 2015

Den svenskbaserede, men globale virksomhed IKEA vil fremover kun sælge bæredygtige fisk og skaldyr i de restauranter, som findes i kædens varehuse over hele verden. Det gælder dermed for i alt 370 restauranter over det meste af verden, fremgår det af en pressemeddelelse fra IKEA.

Ifølge IKEA betjener restauranterne 600 millioner kunder hvert år, og de vil i fremtiden – når det handler om fisk og skaldyr – kunne vælge mellem 23 certificerede produkter. Der ikke udelukkende tale om MSC-certificerede fisk og skaldyr, men også ASC; dvs. opdrætsfisk eller skaldyr.

- Jeg er virkelig stolt over, at vores gæster i IKEA Danmarks restauranter kan nyde velsmagende fisk og skaldyr, som er produceret bæredygtigt af mennesker, der arbejder under ordentlige arbejdsforhold, siger Edward Moreno, IKEA Food Manager i IKEA Danmark.

Ifølge IKEA betyder satsningen, at man rammer markeder, hvor man ikke hidtil har været i stand til at få MSC- eller ASC-certificerede fisk og skaldyr. Det skal blandt andet dreje sig om Tyrkiet, Thailand og Mellemøsten.

- Med dette skridt viser IKEA, at kæden går forrest, når det gælder bæredygtighed. IKEAs indsats på området er med til at sikre et fortsat rigt dyreliv på havets bund samt øget fødevaresikkerheden for vores fremtidige generationer, siger Global Commercial Director Nicolas Guichoux, fra MSC.

I Danmark kan kunderne vælge mellem 5 typer certificerede fisk og skaldyr bl.a. rejer, sild og laks, fremgår det af pressemeddelelsen fra IKEA.

Flere Nyheder