Ikke mange fisk i garnene

- Jeg har været ude og hive garn, men det er godt nok ikke mange fisk, der kommer op. Der har ikke været meget mængde det seneste halve år, siger Ande
af Claus Kirkegaard
24 feb 2018

Han har garn stående 17-18 mil fra land og 14 mil fra land, hvor det har været skidt fiskeri i dag. Nu satser han på, at der kan være lidt i de sidste 20 garn, som står 10 mil fra land.

- Ud af de første halvtreds garn, jeg har hevet op i dag, har der ikke været en eneste torsk. Der er da lidt rødspætter, lidt isinger og skrubber. Måske jeg er heldig, at der er pighvar i de sidste 20, jeg skal ind og hale nu her om lidt. En stor pighvar på omkring 5 kilo kan betale for det brændstof, jeg har brugt på turen i dag, siger Anders Peder Kristensen.

Det er ikke kun i dag, at det har været skidt for skipper. På hans seneste tur var der heller ikke ret meget at hive op af vandet.

- Det var også skidt på den seneste tur, hvor jeg havde 95 kilo rødspætter i 90 garn, så det kunne da godt have været bedre, siger han.

Anders Peder Kristensen nævner, at han helst vil fange torsk, da han her har kvote nok til hele året. Men det er som om, torsken ikke kender til hans planer.

- Den bedste dag i år i forhold til torsk har været 103 kilo torsk. Det skulle gerne snart blive slået, men desværre ser det ikke ud til at det sker foreløbig, siger han.

Når fisken skal landes, er der kun en havn for skipper.

- Jeg lander altid min fisk i Thorsminde. Jeg sejler jo også kun de her 17-18 mil ud og så ind igen samme dag, så det er ikke nødvendigt at lande andre steder, siger Anders Peder Kristensen.

Flere Nyheder