Iltsvind fortsatte ind i september

Områder syd for Fyn og flere sydjyske fjorde var i september fortsat ramt af iltsvind. Den kraftige blæst i midt i september har dog bremset udvikling
13 okt 2015

Områder syd for Fyn og flere sydjyske fjorde var i september fortsat ramt af iltsvind. Den kraftige blæst i midt i september har dog bremset udviklingen af iltsvind og til med var blæsten formentlig årsag til, at iltforholdene i nogle områder har bedret sig i forhold til målinger fra august.

De hårdest ramte områder med iltsvind var i september fortsat Mariager Fjord, det nordlige Bælthav, det sydlige Bælthav med tilstødende fjorde, Det Sydfynske Øhav samt området fra Femern Bælt ned i Lübeck Bugt. Det skriver Nationalt Center for Miljø og Energi i Aarhus i en pressemeddelelse.

- I de hårdest ramte områder var der iltfrie forhold ved bunden, og flere steder blev der registreret frigivelse af svovlbrinte. Overordnet set var iltsvindets udbredelse midt i september på niveau med udbredelsen midt i august, står der i pressemeddelelsen.

Samtidig fortæller centret om, at der for første gang i år er konstateret iltsvind i en række områder. Det drejer sig om Hevring Bugt, Aarhus Bugt, Hjelm Dyb, Storebælt, Langelandsbælt, Sejerø Bugt og Nivå Bugt. Centret understreger dog, at målingerne i september er på niveau med målingerne måneden forinden.

Flere Nyheder