Iltsvind holder fast også i oktober

Iltsvindet i flere danske farvande var midt i oktober både i udbredelse og intensitet enten på niveau med eller lidt større end udbredelsen midt i aug
01 nov 2015

Iltsvindet i flere danske farvande var midt i oktober både i udbredelse og intensitet enten på niveau med eller lidt større end udbredelsen midt i august og midt i september. Sagt med andre ord, så har iltsvindet i de danske farvande svært ved at slippe sit tab, fremgår det af en pressemeddelelse fra Nationalt Center for Miljø og Energi i Aarhus.

- De hårdest ramte områder var Mariager Fjord, Aarhus Bugt og tilstødende farvande, det sydlige Lillebælt og tilstødende fjorde, Det Sydfynske Øhav og området fra Femern Bælt ned i Lübeck Bugt, skriver centret således i sin pressemeddelelse.

Videre skriver centret også, at "desuden var der lidt iltsvind i Storebælt og Langelandsbælt og lidt usædvanligt i det centrale Kattegat".

Centret skriver, at det i primært er vindforholdene inden for de seneste måneder, der har haft størst betydning for iltsvindet i de danske farvande.

- Den kraftige blæst i starten af oktober skabte omrøring af vandsøjlen og dermed øget tilførsel af ilt til bundvandet, hvilket forbedrede iltforholdene især i lavvandede områder. De rolige vindforhold i starten af perioden og de høje vandtemperaturer har dog medvirket til at stimulere udviklingen af iltsvind, hedder det således i pressemeddelelsen fra centret.

 

Flere Nyheder