Inden om Helgoland efter Brisling

[caption id="attachment_13818" align="aligncenter" width="620"] L 415 Stormy[/caption] Det er en ikke alt for optimistisk skipper og partsejer af t
20 jun 2016

[caption id="attachment_13818" align="aligncenter" width="620"]L-415 L 415 Stormy[/caption]

Det er en ikke alt for optimistisk skipper og partsejer af trawleren L 415 Stormy, som Fiskeri Tidende fanger onsdag formiddag til en snak om fiskeriet her og nu.

- Lige nu ligger vi inden om Helgoland og leder efter brisling. Der var lidt kontakt, men det ser ikke ud til at være nogen samling på det. Men vi har da slæbt lidt over en time nu, uden jeg er alt for optimistisk, siger Finn Christensen til Fiskeri Tidende.

Tirsdag var lidt bedre for L 415 Stormy med den fem mand store besætning.

- I går lå vi nede ved indsejlingen til Amsterdam, og her fandt vi da lidt. Vi fik 30 tons i går, men det fylder ikke meget i lasten, når vi har plads til 980 tons. Nu er det heller ikke sådan, at vi havde regnet med at fylde lasten på den her tur. Det har vi slet ikke nok is med til, siger Finn Christensen og påpeger, at de har ledt mere, end de har slæbt på turen indtil videre.

- Vi sejlede hjemmefra søndag eftermiddag, og så har vi ligget mellem Holland og Tyskland og søgt efter brisling. Vi har indtil videre kun slæbt tre gange – den ene gang endda kun i 20 minutter, siger Finn Christensen.

Selv om de er gået i brislingefiskeriet nogenlunde samme tid som sidste år, er der alligevel stor forskel.

- Det er inden for tre dage af at være samme tid som i sidste sæson, og da fik vi mange brisling. Men de er ikke til at finde lige nu. Og når man ligger herude og leder alene, så er Nordsøen altså stor, siger Finn Christensen.

Hvis de ikke finder store stimer brisling, er det planen, at de sejler hjem igen fredag.

- Ja, så går det hjem fredag, hvor vi losser det, vi trods alt har fået, i Thyborøn. Og hvis det ikke bliver bedre end lige nu, er det ikke sikkert, at vi sejler ud næste uge, siger Finn Christensen.

 

Flere Nyheder