Industrifiskeri er sjovest

[caption id="attachment_10330" align="aligncenter" width="620"] RI 372 Anni Nielsen. Foto: RD.[/caption] RI 372 Anni Nielsen Trawleren RI 372 Anni Ni
16 jul 2015

[caption id="attachment_10330" align="aligncenter" width="620"]RI 372 Anni Nielsen. Foto: RD. RI 372 Anni Nielsen. Foto: RD.[/caption]

RI 372 Anni Nielsen Trawleren RI 372 Anni Nielsen befinder sig stik vest for Sild, da Fiskeri Tidende kommer igennem til den unge skipper Lasse Hulgaard Larsen til en snak om, hvordan det går i fiskeriet i øjeblikket.

 - Vi ligger hernede omkring Sild og fisker efter brisling. I går var en rigtig god dag. Nok den bedste dag, jeg har haft om bord på fartøjet, siden jeg købte andel i det tilbage i april. På kun 2 slæb fik vi 136 tons brisling, så det var helt fantastisk, og med priser på omkring 1,55 kroner kiloet var det en ekstremt god dag i går, fortæller Lasse Hulgaard Larsen til Fiskeri Tidende.

RI 372 Anni Nielsen er hjemmehørende i Hvide Sande, og det er også her, de lander deres fangster.

Skipper har en mand med ude, og deres kvote på brisling er næsten opbrugt. Hvad der skal ske bagefter, er stadig et åbent spørgsmål.

- Vi har omkring 400 tons brisling tilbage. Når de er fisket op, kan vi forsøge at leje nogle kvoter, hvis det da kan betale sig. Hvis vi skal betale omkring 80 øre kiloet for at leje, kan det ikke betale sig. Så rigger vi nok om til konsumfiskeri i stedet for. Vi har masser af torsk, rødspætter og pighvar. Men jeg har hørt, at biologerne mener, at bestanden af brisling godt kan tåle en højere kvote, så nu går vi og venter på, at politikerne kommer med en melding. Når de skal skære i kvoten, plejer det at gå hurtigt, men når det nu går den anden vej, så er det som om, det går alt for langsomt, siger Lasse Hulgaard Larsen.

Der er ingen tvivl om, hvad den unge skipper selv synes er det sjoveste fiskeri.

- Industrifiskeri er langt det sjoveste. Det foregår med sonar, så det er lige som en jagt, synes jeg. Det er mere spændende end konsumfiskeri. Og så er der også en meget bedre økonomi i industrifiskeri, hvilket selvfølgelig også betyder noget – især for mig, som nyetableret skipper og partsreder, siger Lasse Hulgaard Larsen.

Flere Nyheder