Ingen ændringer er nødvendige i Kystfiskerordningen

[caption id="attachment_6158" align="aligncenter" width="620"] Thorupstrand Kystfiskerlaug.[/caption] I løbet af den kommende måned står indholdet
08 mar 2016

[caption id="attachment_6158" align="aligncenter" width="620"]Thorupstrand Kystfiskerlaug. Thorupstrand Kystfiskerlaug.[/caption]

I løbet af den kommende måned står indholdet i Kystfiskerordningen til debat iblandt Erhvervsfiskerudvalgets medlemskreds. Derfor har det Kystnære Udvalg i Danmarks Fiskeriforening PO også drøftet sagen, og det får medlem af udvalget, Gert Kristensen fra Thorup Strand til at fortælle hans holdning til ordningen.

Han mener ikke, at der skal pilles ved ordningen som den ser ud i dag.

- Den næste periodes kystfiskerordning skal ikke se anderledes ud end den nuværende, siger han.

Ordningen har passet ganske godt til det fiskeri, som han og hans kollegaer fra blandt andet Thorup Strand har udøvet op langs kysten.

På et punkt råber han vagt i gevær, hvis nogen skulle få den idé at øge aktivitetskravet. Som sådan er han ikke imod et aktivitetskrav, men han og kollegaerne kan komme i klemme, hvis kravet for eksempel udmønter sig i en skæringsdato. For sker det, så vil han miste sine kystfiskertorsk alene ud fra, at de i årets første måneder ikke bliver fanget.

- Vi fisker vores torsk de sidste to måneder. Vi kan tage dem lige udenfor døren de sidste to måneder til skyhøje priser, siger Gert Kristensen.

 

Flere Nyheder