Ingen fisk - kun tang i dag

[caption id="attachment_17132" align="alignright" width="307"] For skipper og ejer af fartøjet RS 112 Nette Marie, Johnny Ernst Sørensen Gidsel, var d
af Claus Kirkegaard
13 sep 2018

[]

Skipper og ejer af trawleren RS 112 Nette Marie, Johnny Ernst Sørensen Gissel er torsdag ved 14-tiden på vej ind til Bønnerup efter en dag med fiskeri øst for Grenaa.

Men det er ikke fordi, han har travlt med at komme ind og losse fisk, for der er ikke noget med hjem.

- Jeg har intet med hjem, for jeg har kun fanget tang i dag, siger skipper, som selvfølgelig sejlede ud i morges med forventning om at fange fisk.

- Jeg sejlede ud ved halv femtiden i morges, så det var ikke så tidligt. Og der skulle da have været nogle rødspætter og noget krøjfisk med ind. Men der var intet. Det er som om, vandet er for varmt, og der er for meget tang lige nu. Lige så snart jeg smider trawlet i vandet, er det fyldt med tang, og så er det næsten ikke til at få op igen, siger Johnny Ernst Sørensen Gissel.

Det er ikke sikkert, han prøver i morgen igen, men hvis han gør, skal han prøve et nyt sted.

- De har meldt lidt halvdårligt vejr, så det kan godt være, jeg bliver hjemme i morgen, siger Johnny Ernst Sørensen Gissel, som fisker alene.

- Det har jeg gjort de sidste tre år. Før det fiskede jeg i mange år med snurrevod sammen med en eller to makkere, men så skulle jeg prøve det her for at have chancen for at være mere hjemme, siger han.

På trods af det dårlige fiskeri, har han fisket fra Bønnerup hele sommeren.

- Jeg håbede, at det ville blive lidt bedre, men det var skidt hele sommeren. Så når man kigger tilbage, så skulle jeg nok være sejlet til Hirtshals og fisket et stykke tid deroppe fra, lyder det fra skipper, som gerne ser noget kraftig blæst.

- En god gang sydlig kuling kunne være rart. Det skulle nok kunne rydde lidt op i det, så det ikke kun er tang derude, siger Johnny Ernst Sørensen Gissel.

Flere Nyheder