Ingen fisk på grund af dårligt vejr

[caption id="attachment_14879" align="aligncenter" width="620"] R 152 Ditte Mads[/caption] R 152 Ditte Mads ligger sydøst for Bornholm på jagt efte
22 nov 2016

[caption id="attachment_14879" align="aligncenter" width="620"]r-152-nexoe-juni-2012-1 R 152 Ditte Mads[/caption]

R 152 Ditte Mads ligger sydøst for Bornholm på jagt efter torsk, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Steffen Larsen, som begyndte dagen kl. 5. Her lidt over middag har han stadig ikke haft trawlet oppe af vandet.

- Jeg regner med, at det kun bliver til et træk i dag. Jeg fortsætter en times tid endnu, og så må jeg se, om der kommer lidt torsk med op. Men det dårlige og ustabile vejr gør, at der ikke er noget fisk af betydning i øjeblikket. Sådan plejer det faktisk at være her i november, men jeg håber da, at koldere og mere stabilt vejr i december kan gøre det lidt bedre, siger Steffen Larsen til Fiskeri Tidende.

Torskekvoten bliver som bekendt beskåret kraftigt i Østersøen næste år, og det er naturligt nok ikke noget, som skipper er glad for.

- Nu har jeg langt den største kvote i den østlige del af Østersøen, så jeg bliver ikke så hårdt ramt. Men husk på, at de også skar kvoten sidste år, og det kan jo ikke blive ved. Jeg tror heller ikke på, at priserne stiger så meget, at det kan rette op på det for os, der fisker i Østersøen, siger Steffen Larsen.

Han nævner, at torsken trods alt er i fremgang, og derfor er håbet, at kvoten kan sættes op igen – og gerne snart.

- De kan jo ikke blive ved med at sætte kvoten ned. I hvert fald ikke, hvis der fortsat skal være fiskere tilbage i Østersøen.

Steffen Larsen er alene om bord, og det er han også om sommeren, hvor han sejler i Kattegat for at fiske.

- Om sommeren ligger jeg i Kattegat og fisker jomfruhummer – enten fra Gilleleje eller Anholt. Når jeg er alene, så behøver jeg ikke fiske så meget. Det er lettere at lave en dagsløn, når der kun er mig selv at tænke på, siger Steffen Larsen.

Flere Nyheder