Ingen støtte til fiskerne fra BaltFish

Der var ikke megen hjælp at hente hos embedsfolk fra landene rundt om Østersøen, da emnet lukkeperiode i den vestlige Østersø var på dagsorden ved Bal
05 feb 2016

Der var ikke megen hjælp at hente hos embedsfolk fra landene rundt om Østersøen, da emnet lukkeperiode i den vestlige Østersø var på dagsorden ved BaltFish-mødet. Danmarks Fiskeriforening PO´s repræsentant, Michael Andersen, forsøgte ellers at få embedsmændene fra landene udenfor Danmark til at forstå, at en lukkeperiode på seks uger i den vestlige Østersø lige midt i den periode for fiskeriet, ikke er gangbart.

Beslutningen om at lukke for fiskeriet fra 15. februar til 31. marts får nemlig store konsekvenser for de danske fiskere. Dem, der ikke har andre muligheder for fiskeri, må nemlig ligge til kaj, og for nogles vedkommende mistes op mod 3/4-dele af årets omsætning på grund af stoppet.

 

Det EU´s Ministerråd, der i oktober vedtog at lukke den vestlige Østersø for fiskeri af torsk i perioden fra 15. februar til 31. marts. Den beslutning har siden vakt vrede, da den rammer de danske fiskere i stor stil. Derfor har Danmarks Fiskeriforening i samarbejde med både Bælternes Fiskeriforening og fiskeriforeningerne på Sjælland og Øerne forsøgt at få EU-Kommissionen og de lande, der har taget beslutningen i tale. Forrige uge var en række borgmestre fra området sammen med en repræsentant fra DFPO til møde med minister Eva Kjer Hansen, og sidste skud i forsøget på en ændring var Balt-Fish mødet i Gdynia i Polen.

Ifølge Michael Andersen er der ikke tvivl om, at det danske Miljø- og Fødevareministerie gerne vil have ændret lukningen.

- Vi er overbevist om, at det danske ministerium er lige så fortørnet overfor det, som vi er, siger Michael Andersen.

Flere Nyheder