Irsk minister vil ikke ændre fiskeripolitikken

Den danske fødevareminister Esben Lunde Larsen mødtes tidligere på året med hans kollega Michael Creed fra Irland. Foto: MFVM.Der bliver ingen ænd
07 jul 2017

Den danske fødevareminister Esben Lunde Larsen mødtes tidligere på året med hans kollega Michael Creed fra Irland. Foto: MFVM.Der bliver ingen ændringer i den europæiske fiskeripolitik før Brexit er på plads, lyder det fra den irske minister med ansvar for fiskeriet, Michael Creed. Han advarer i en artikel i den irske avis, Independient, mod at ændre fiskeripolitikken før Storbritanniens exit af EU er på plads.

Det er blandt andet frygten for, at diskussionerne om at bryde den relative stabilitet, sættes ind mellem EU-landene.

- Det er ikke passende eller tjener intet fælles formål at underminere forholdet mellem EU-landene ved at åbne en ny front, siger Michael Creed til avisen.

Hans beskriver et ”worst-case scenario” hvor briterne øger deres nuværende kvote for at matche den andel af fisk, der tages af ikke britiske fiskere i den britiske zone ud til 200 mil, som briterne kræver fastsat. Det vil nemlig føre til et overfiskeri.

Ifølge Michael Creed peger meget på, at Storbritannien nu forsøger at bruge fiskeriet som et væsentligt middel til at lægge pres på EU i forhandlingerne om Brexit.

Flere Nyheder