Is drev fiskekutter ind i Sallingsundbroen

[caption id="attachment_17055" align="alignright" width="113"] L 423 Karen Margrethe blev fanget i isen i Limfjorden ude af stand til at manøvrere. He
af Claus Kirkegaard
01 mar 2018

[]

På turen hjem fra Gilleleje til Thyborøn onsdag den 28. februar kom mandskabet om bord på fartøjet L 423 Karen Margrethe ud for en ubehagelig oplevelse, da de var på vej gennem Limfjorden.

- Pludselig blev vi fanget i isen, kort før vi passerede Sallingsundbroen. Det er lige som en flaskehals der, og isen pakkede lynhurtigt. Ikke engang slæbebåden kunne komme igennem, siger skipper John Sund til Fiskeri Tidende om uheldet, som heldigvis ikke gav skader til besætningen og kun ganske lidt materiel skade på fartøjet.

- Den øverste del af masten er knækket, og så er der lidt lakskader, men ellers ikke noget. Så vi er sluppet heldigt, fortæller han.

Ganske kort før fartøjet drev ind i broen, blev besætningen på tre mand reddet om bord i en redningshelikopter.

- Vi kom op i helikopteren, lige inden fartøjet drev ind i broen. Efterfølgende har jeg så været om bord, og som sagt, så er der ikke sket de store materielle skader, og der var ingen af os, der kom noget til. Men sådan noget er da altid træls, siger John Sund.

Det var herefter meningen, at slæbebåden skulle bugsere L 423 Karen Margrethe fri, men det klarede skipper egenhændigt ved at kravle om bord og ruske lidt i roret.

Hjemover

Natten mellem onsdag og torsdag lå de ved kalkværket i Aggersund, da de var nødt til at vente på inspektion af fartøjet, inden de kunne få lov til at sejle videre.

Torsdag formiddag var fartøjet så klar til at sejle videre hjemover mod Thyborøn.

- Der har været en mand fra Søfartsstyrelsen forbi her til formiddag for at kigge på fartøjet. Men ud over den brækkede mast og lidt maling, der var skrabet af, er der ikke sket noget, så vi fik lov til at sejle ved 11-tiden, siger John Sund, som heller ikke regner med, at fartøjet skal på bedding, når de kommer hjem.

Men om de kommer hjem torsdag, er ikke helt sikkert.

- Der er utroligt lavvandet i øjeblikket, så jeg tror ikke, vi kan komme helt hjem. Der er for lidt vand, til at vi kan komme igennem. Det er lidt ærgerligt, for madpakken er ved at slippe op, siger John Sund.

Kølhaling i Gilleleje

Siden midten af december og frem til torskestoppet, har fartøjet med besætning fisket efter torsk i Østersøen. Herefter sejlede de forbi Gilleleje på vejen hjem.

- Vi har ligget i Gilleleje for at få kølhalet fartøjet. Det har vi ofte gjort på den måde på vej hjem fra fiskeri i Østersøen. Man kan sige, at vi fik fartøjet malet og så sejlede vil til Sallingsund for at få skrabet malingen af igen, fortæller en humoristisk skipper.

Flere Nyheder