Jægerforbund er klar med sæljagtkurser for fiskere

Danmarks Jægerforbund er klar med jagtkurser til fiskere, der skal nedskyde sæler. Ifølge formanden for jægerne er der allerede i samarbejde med Natur
22 dec 2015

Danmarks Jægerforbund er klar med jagtkurser til fiskere, der skal nedskyde sæler. Ifølge formanden for jægerne er der allerede i samarbejde med Naturstyrelsen planlagt et kursusforløb for jagt, der kan foregå ikke blot på vandet, men også langs strandene. Det skriver Berlingske Tidende.

Formande Claus Lind Christensen fortæller til dagbladet, at planerne for kurser til fiskere på Bornholm er "meget konkrete", og han undertreger behovet for, at fiskerne får en uddannelse, inden de begynder at skyde sæler.

Læs også: Jægere ser positivt på regulering af sæler

- Ikke mindst fordi at folk vil reagere på sæljagt, skal vi gøre dette ordenligt. Det sker gennem uddannelse, siger Claus Lind Christensen til Berlingske Tidende, hvor han også forsvarer jagt på sæler.

- Det er vigtigt at forstå, at sæler er en del af vores natur og ikke noget, der kommer ud af tegnefilm. Det er vilde dyr, ikke klappedyr. Jagt er en helt uundværlig del af naturforvaltningen man kan kalde det en normal »høst« af naturen, siger han og kalder jagten på sæler "helt naturlig".

Flere Nyheder