Jeg har det godt med at fiske alene

Når Brian Valentin stævner ud med fartøjet FN 81 Betina Kruse, er han alene om bord. Sådan har det været i 9 år nu, og det har han det helt fint me...
24 mar 2015

Når Brian Valentin stævner ud med fartøjet FN 81 Betina Kruse, er han alene om bord. Sådan har det været i 9 år nu, og det har han det helt fint med.

- Sådan har det været siden 2006 tror jeg. Jeg var alene fra 2006 til 2011 på mit gamle fartøj FN 81 Lone Frank, og det er fortsat sådan siden jeg købte mit nuværende skib FN 81 Betina Kruse. Det begyndte egentlig med, at der ikke var til at få folk, og nu har jeg vænnet mig til det, så det er fint nok, fortæller Brian Valentin i telefonen mellem to træk jomfruhummer nord for Hirtshals i Skagerrak.

- I dag er det faktisk gået fint nok. I det første træk hev jeg da omkring 150 kilo jomfruhummer op. Sent om eftermiddagen og om aftenen plejer det at blive halveret, så hvis jeg hiver 75 kilo op i andet træk, er jeg godt tilfreds. Så mangler vi bare lige, at jeg får lidt mere for fisken, for det er ikke nogen guldgrube. Det ligger vist mellem 60 og 65 kroner kiloet i øjeblikket. Den måtte da gerne ligge 20 kroner højere, men det er jo ikke noget, jeg selv er herre over.

Ud over jomfruhummer har Brian Valentin også lidt torskekvoter og tungekvoter i Kattegat.

- Men det er jo hurtigt fanget, og så skal jeg til at smide en masse fin fisk ud, hvilket er ærgerligt.

- Deruover er der egentlig ikke det store at fortælle. Jo forresten – håndvasken har været stoppet til og gasflasken slap op, da jeg stod og lavede  mad, så den måtte skiftes. Den stod selvfølgelig omme bagved en masse fiskekasser, så dem skulle jeg lige flytte først. Ellers går det bare stille og roligt. Når jeg kommer til Hirtshals i aften, så går jeg lige en tur på kajen for at strække ben, inden det er tid til at gå til køjs.

 

Flere Nyheder