Jette Kirstine har fået kanonstart på tobisfiskeriet

E 727 Jette Christine kom tidligere på ugen tilbage for at losse fangsten af tobis hos fiskemelsfabrikken TripleNine i Thyborøn. Det skete efter sæson
17 Apr 2015

E 727 Jette Christine kom tidligere på ugen tilbage for at losse fangsten af tobis hos fiskemelsfabrikken TripleNine i Thyborøn. Det skete efter sæsonens første tobistogt, der gik til fiskepladserne i forvaltningsområde 1 ved Dogger Banke. Og det var et helt fantastisk togt, ifølge skipperen.

- I den tid jeg har fisket, har jeg ikke oplevet noget lignende. De første dage, var der kuling og storm. Vi fik afprøvet nogle pladser og fik omkring 100 tons om dagen, og det er normalt rigtig godt så tidligt i april. Så gik vi lidt nord på, da vi hørte, at der var fisk der. Og da vejret var blevet bedre, fik vi fangster på mellem 150 og 200 tons om dagen de næste tre dage, fortæller Niels Arne Hounissen til Fiskeri Tidende.

Og det var ikke bare på én af pladserne, der var gode fangster.

- På halvanden time fik vi 130 tons, så kunne skovlene ikke mere. I begyndelsen fisker vi med lidt mindre poser, fordi fangsterne normalt ikke er så store tidligt på sæsonen, men med dagsfangster på 200 tons, er det helt enestående så tidligt, fortæller Niels Arne Hounissen.

Læs mere i Fiskeri Tidende fra lørdag.

Flere Nyheder