Jomfruhummer – hvis forholdene er til det

[caption id="attachment_10570" align="aligncenter" width="620"] L 120 Linette[/caption]Trawleren L 120 Linette er i gang med det første træk under den
23 okt 2016

[caption id="attachment_10570" align="aligncenter" width="620"]L 120 Linette nov 2012[1] L 120 Linette[/caption]Trawleren L 120 Linette er i gang med det første træk under denne fangstrejse, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og partsejer Alfred Fisker Hansen til en snak om de kommende dages fiskeri.

- Vi sejlede i går eftermiddag, så det er begrænset, hvad vi har nået at fiske indtil videre. Lige nu er vi i gang med det første træk efter jomfruhummer her i norsk område på grænsen til Skagerrak. Vi må se, om vi får held med det, for strømmen har ændret sig siden i går, og det har stor betydning for, om der er noget at fange, eller ej. Hvis strømmen er rigtig, kan der være mange hummer, men ellers kan vi godt risikere, at der slet ikke er noget som helst at fange, siger Alfred Fisker Hansen til Fiskeri Tidende.

Planen er, at de vil trække nogle gange efter jomfruhummer, og hvis det viser sig, at der ikke er noget at komme efter, vil de sejle vestpå.

- Vi har da en plan B. Så hvis der ikke er jomfruhummer, sejler vi længere vestpå efter blandet konsum – torsk, havtaske, sej og kulmule, siger Alfred Fisker Hansen.

Det danske efterårsvejr har ladet vente på sig i år, men nu er det ankommet.

- Det dårlige vejr begynder nu, men jeg kan ikke mindes, at det har været så godt vejr så langt hen på året. Det har givet mange gode fiskedage i år, siger Alfred Fisker Hansen, som på denne tur har tre mand med sig ude og fiske.

- Vi er fire mand i alt på denne tur. Normalt har vi også en lærling med ude, men han har fået fri denne gang.

Alfred Fisker Hansen har en kompagnon, som han deler skippertjansen med.

- Jeg er ikke så meget med, som han er. På den måde får jeg tid til nogle af mine andre gøremål, siger Alfred Fisker Hansen, som blandt andet sidder i bestyrelsen for Danmarks Fiskeriforening PO.

Flere Nyheder