Jomfruhummeren har båret os gennem året i Hundested

Når formanden for Hundested fiskerne kigger tilbage på, hvordan 2017 er forløbet, fortæller han, at det har været et tilfredsstillende år, men at det
12 jan 2018

Når formanden for Hundested fiskerne kigger tilbage på, hvordan 2017 er forløbet, fortæller han, at det har været et tilfredsstillende år, men at det primært har været en art, der har reddet fiskerne gennem hele året.

- Det har da været et rimeligt år, men det er jomfruhummeren, der har båret os igennem. Her sidst på året har vi set nogle rødspætter, men ellers ikke. I begyndelsen af året var der torsk, men dem måtte vi hurtigt trække os væk fra på grund af kvoterne, fortæller Steen Jørgensen, som er formand for Hundested Fiskeriforening.

Ofte er fiskere ude med kritik af biologerne, men de skal også roses, når de gør et godt stykke arbejde, mener Steen Jørgensen.

- Der er masser af jomfruhummer derude, og det kan vi også se, at biologerne mener. Så på det punkt skal der lyde stor ros til dem, siger han.

Derimod er han ikke helt tilfreds med fremgangsmåden for bestandsvurderingen på tunger i Kattegat.

- Jeg synes, det er blevet bedre med tunger i Kattegat, men kvoterne har ikke været store. Det er vores håb, at de kan hæve kvoterne til næste år, men nu har jeg ikke fulgt med i prøvefiskeriet. Det kan desværre også tage lang tid, før vi får noget at vide, siger Steen Jørgensen.

 

[caption id="attachment_16840" align="aligncenter" width="620"] Steen Jørgensen er formand for Hundested Fiskeriforening, der er medlem af Danmarks Fiskeriforening PO. Foto: renedandanell[/caption]

Lukket område

En sag som nager Steen Jørgensen er det lukkede område ved Gilleleje. Det ser han gerne åbnet for fiskeri igen.

- Det ville være glædeligt, om vi kunne få det område åbnet for fiskeri igen næste år. Især nu, hvor forskerne har fortalt, at der ikke er noget biologisk grundlag for at holde området lukket. Så svenskerne har ikke nogle argumenter mere, siger Steen Jørgensen og mener, at det skal være enten eller.

- Enten så åbner de området, eller så melder de ud, at det skal være naturreservat. Det andet er lidt vattet fra svenskernes side.

Nyt fiskeri

I løbet af 2017 er der nogle af medlemmerne i Hundested Fiskeriforening, der er gået i gang med at fiske efter konksnegle.

- Vi har endda et medlem, der har investeret i et fartøj for at fiske efter konksnegle. Det er da positivt, når sådan et fiskeri dukker op, og de har også fisket en del. Men som jeg forstår, så er der meget arbejde ved det. Så der skal helst gode mængder med op i tejnerne for at det kan løbe rundt, siger Steen Jørgensen.

Hundested Fiskeriforening har traditionen tro først generalforsamling onsdag før påske, men de holder dog alligevel et møde i bestyrelsen før jul.

- Traditionen er, at vi holder generalforsamling til påske. Men vi skal mødes i bestyrelsen til et julemøde den 22. december for at tale om blandt andet kvoterne for næste år, siger Steen Jørgensen.

Flere Nyheder