Jomfruhummerfiskeri får det blå stempel

MSC – Marine Stewardship Council – har her til aften, tirsdag, offentliggjort, at certificeringen af jomfruhummerfiskeriet i Skagerrak og Kattegat end
27 Jan 2015

MSC – Marine Stewardship Council – har her til aften, tirsdag, offentliggjort, at certificeringen af jomfruhummerfiskeriet i Skagerrak og Kattegat endelig har fået den ønskede godkendelse. Dermed er en flerårig proces lykkedes for Danmarks Fiskeriforening PO, der formelt har søgt om og nu også fået certificeringen i hus til gavn for hummerfiskerne i de to farvande.

- Det har været en meget lang proces at få certificeringen på plads. Det stiller store krav til fiskeriet, og derfor er vi glade for, at vi nu kan lande jomfruhummer fra Skagerrak og Kattegat med det blå MSC-stempel på, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Mange krav er opfyldt

Det blå fiskemærke betyder, at fiskerierne på jomfruhummer nu lever op til en række skrappe krav fra MSC – blandt andet i forhold til minimering af bifangst af torsk i forbindelse med fiskeriet. Dertil kommer, at fiskerne nu også tager hensyn til beskyttede områder i både Skagerrak og Kattegat.

For MSC gælder det også, at forbrugerne med det blå stempel får en større sikkerhed for, at fisken – i dette tilfælde altså jomfruhummer – vitterligt stammer fra et bæredygtigt fiskeri, ligesom der er sikkerhed for, at fisken nu også er den art, som den bliver markedsført som.

- Med et MSC-mærke ved man, at det er den rigtige fisk, man får med sig hjem fra supermarkedet, siger Tine Due Hansen.

Du kan læse mere om MSC-fiskeriet her.

Flere Nyheder