Jomfruhummerfiskerne har næsten fordoblet omsætningen

[caption id="attachment_766" align="aligncenter" width="266"] Større mængder og bedre priser er en god cocktail for jomfruhummerfiskerne[/caption]
12 jun 2016

[]

Jomfruhummerfiskerne kan glæde sig over, at de i årets første fem måneder både har øget mængderne og fået mere for deres jomfruhummer i årets første fem måneder. Sammenlignet med samme tidsrum sidste år er mængderne steget med 60 procent fra 816 tons i 2015 til 1.306 tons i 2016. Samtidig er den gennemsnitlige kilopris steget med 19 procent fra 65,27 kroner i 2015 til 77,41 kroner i år. Det har givet jomfruhummerfiskerne tæt på en fordobling af bruttoomsætningen. I årets første fem måneder lyder omsætningen på 101,1 mio. kroner mod 53,2 mio. kroner i samme periode sidste år.

- Der var et rigtig godt fiskeri i årets første måneder i Skagerrak. Nu tror jeg, at fiskeriet er mere normalt, men man skal være opmærksom på, at der er kommet flere fartøjer ind i fiskeriet, og det giver selvfølgelig større mængder, og det er med til øge den samlede bruttoomsætning, fortæller Gregers Væver Jacobsen, der fisker jomfruhummer med FN 272 Tina Malene. Han peger på to forhold, der har betydning for økonomien i årets første fem måneder for det enkelte fartøj.

- Prisen er rigtig fin, og det betyder rigtig meget, om vi får 20 kroner mere eller mindre kiloet. Samtidig har vi fået et tillæg med jomfruhummerne under 13 cm, efter at mindstemålet er sat ned, siger Gregers Væver Jacobsen, der konstaterer, at priserne på de små jomfruhummere er fulgt med op.

- De er faktisk højere end forventet, siger Gregers Væver Jacobsen.

 

100 tons ekstra
Når Gregers Væver Jacobsen vender kasketten og ser udviklingen som formand for Læsø Fiskeindustri, er han også positiv.

- Fra industriens synspunkt har vi fået omkring 100 tons ekstra ind på grund af de små jomfruhummere. Der er en god efterspørgsel, og vi har ingen problemer med at afsætte jomfruhummerne, så det er en gunstig position, vi er i lige nu, konstaterer Gregers Væver Jacobsen.

Flere Nyheder