Jyderne fører an med investeringslyst

Den seneste ansøgningsrunde om tilskud til modernisering er blevet endog meget vel modtaget blandt de jyske fiskere - og ikke mindst fiskere fra Nordj
07 Mar 2016

Den seneste ansøgningsrunde om tilskud til modernisering er blevet endog meget vel modtaget blandt de jyske fiskere - og ikke mindst fiskere fra Nordjylland. Det viser en rundringning, som Fiskeri Tidende har gjort til de lokale fiskeriforeninger.

I alt er der ansøgt om projekttilskud for 41,9 millioner kroner, og en meget stor del af tilskuddet vil havne i fartøjer fra Thyborøn, hvor ansøgningerne går igennem. Således er der søgt om støtte til 29 projekter med et støttebeløb på 20,8 mio. fra Thyborøn - altså kommer godt halvdelen af søgningerne målt på penge fra Thyborøn.

I Hanstholm er der søgt 33 projekter med en støtteandel på 8 mio. kr. I Hirtshals er antallet af ansøgninger 17-18 styks, og i Skagen 13. Fiskerne i Strandby er der søgt til ni projekter, ligesom der er søgt otte projekter i Sydvestjysk Fiskeriforening for et støttebeløb på fem mio. kr.

I Bælternes Fiskeriforeninger lyder det, at der er indsendt to ansøgninger om støtte og fra det østlige er der ifølge Fiskeri Tidendes oplysninger indsendt fire ansøgninger.

De ialt 151 ansøgninger var dog færre end i 2015, hvor der var 167 projektansøgninger. Sidste år var der således også flere penge til uddeling i form af 40 mio. kr. mod de 24 mio. kr. i 2016.

Flere Nyheder