Kæden med sporbarhed er udvidet

Nu kan også fisk, der er kommet på auktionen via samlecentral spores tilbage til fartøjerne Det har længe været et ønske fra supermarkedskæderne, a
08 jan 2016

Nu kan også fisk, der er kommet på auktionen via samlecentral spores tilbage til fartøjerne

Det har længe været et ønske fra supermarkedskæderne, at fisken, de sælger i deres butikker, har sporbarhedsoplysninger helt tilbage til fartøj og redskab, der har fanget fisken. For fisk der kommer ind på auktionen via en samlecentral, har det indtil for nylig ikke været muligt. Det er det nu i SIF systemet, hvor Skagen Samlecentral og Thorkild Grøn Samlecentral i Hanstholm har testet et samarbejde mellem auktion og samlecentral.

- Hidtil har der f.eks stået at fisken kom fra grøn samlecentral, idet en kasse fra samlecentralen godt kan indeholde fisk fra måske fem forskellige fartøjer. Via samarbejdet henter auktionen oplysninger fra samlecentralen i SIF-systemet, så der nu er oplysninger. om hvilke fartøjer, der har fanget fisken i kassen, fortæller Carsten Søndergaard Pedersen, administrator- og teknikansvarlig hos SIF. Han oplyser, at i dag er de nævnte samlecentraler Skagen Samlecentral og Thorkild Grøn Samlecentral i Hanstholm oppe at køre 100 procent. Strandby Samlecentral er meget tæt på og de øvrige er også klar inde for kort tid.

- Det er absolut noget, der vil glæde detailhandlen, idet det har været et stort ønske fra dem. Nogle butikker har skærme, og der vil de gerne vise redskab, og de kan nu ikke bare vise fartøj, men også om fiskene er fanget med garn, snurrevod eller trawl, siger Carsten Søndergaard Pedersen.

 

Flere Nyheder