​Kæmpe hvaldissektion i Esbjerg

Tirsdag skal en 5,5 meter lang hval dissekeres på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Det drejer sig om den halvanden tons tunge grindehval, der fred
af Line Dalgaard Jensen
17 dec 2018

Tirsdag skal en 5,5 meter lang hval dissekeres på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Det drejer sig om den halvanden tons tunge grindehval, der fredag strandede i Skagen. Her overnattede den til lørdag, og den er nu blevet transporteret til musset - hvor alle kan komme tæt på hvalen til dissektion.

  • Tid: tirsdag den 18. december over flere timer i tidsrummet mellem 9.30 og 15.30
  • Sted: Dissektionen finder sted på Tarphagevej 4, på den lille parkeringsplads ved museets materielgård

Fuld adgang for nysgerrige sjæle
- Vi har valgt at dissekere hvalen med fuld adgang for offentligheden. Det er en stor oplevelse, der kan medvirke til at skabe en øget bevidsthed om de fantastiske væsner, som havet har så rigeligt af, siger biolog og naturhistorisk inspektør Charlotte Bie Thøstesen, der er forventningsfuld - men også forberedt på lidt af en opgave:

- Sammenlignet med sejhvalen, så kommer vi på arbejde. Grindehvalen er en tandhval og de er langt sejere at skære i.

Sejhvalen strandede i Hobro for et par uger siden, hvor der også var meldinger om en strandet delfin.

Halv pris
I dagens anledning reduceres entre til museet med 50% (alle under 18 år er i forvejen gratis), så det er muligt at kigge inden for og få varmen i museets akvarier, sælarie og udstillinger.

I museets forhal er det i øvrigt muligt at se skellettet af en grindehval og dermed få en bedre forståelse af hvad en grindehval er for et dyr.

Flere Nyheder