Kapitalen vil igen finansiere fiskeindustrien

[caption id="attachment_17816" align="aligncenter" width="620"] Danish Seafood Association holder generalforsamling i Aalborg i Musikkens Hus. Foto: R
12 jun 2018

[]

Dansk eksport af fisk rundede i 2017 33 mia. danske kroner, og det fik formanden for fiskeeksportørerne, Peter Bamberger, Danish Seafood Association, til at kalde det imponerende. Og det gode resultat har også smittet af på industrien.

  • Vi kan læse, at fiskerne har haft et godt år i 2017, på nær nogle få områder, især i Østersøen. Det glæder os, og det er også glædeligt, at mange af de offentliggjorte regnskaber fra vore medlemmer udviser fornemme resultater. Kommentaren er ofte, at alt flaskede sig i 2017, sagde Peter Bamberger i sin beretning.

Han pegede på, at det har ændret billedet for virksomhedernes finansiering.

  • For ikke så mange år tilbage ville bankerne ikke kendes ved fødevareindustrien, herunder fiskeindustrien. Men i takt med at forbruget ændrer sig, noterer vi interesse fra kapitalfonde, som gerne investerer i fiskeindustrien, når der byder sig en lejlighed. Bankerne har også igen tillid til at samarbejde med fiskeindustrien. Det er de gode resultater naturligvis medvirkende til, konstaterede Peter Bamberger.

Flere Nyheder