Karen Ellemann erstatter Esben Lunde Larsen på fiskeriområdet

[caption id="attachment_16221" align="aligncenter" width="620"] Karen Ellemann er ny minister med ansvar for fiskeriet. Foto: Um.dk[/caption] Fiske
07 aug 2017

[caption id="attachment_16221" align="aligncenter" width="620"] Karen Ellemann er ny minister med ansvar for fiskeriet. Foto: Um.dk[/caption]

Fiskeriområdet hører ikke længere til i Miljø- og fødevareministeriet men ligger nu i Udenrigsministeriet. Dermed bliver det også en ny minister, der kommer til at stå i spidsen for fiskeriet fremover. Tidligere i dag meddelte Statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Esben Lunde Larsen bliver udskiftet med Karen Ellemann som ansvarlig for fiskeriet. Hun vil fremover få titlen som minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

- Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, forklarer Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse om skiftet.

- Det har jeg gjort af to grunde. For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af. Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid, konstaterer han og fortsætter:

 

- For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side som muligt. Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt.
- Med ressortændringen tror jeg på, at vi får maksimal politisk fokus på at bringe administrationen af fiskekvoter i orden, og på at varetage interesserne for dette vigtige erhverv effektivt, siger han i meddelelsen-

I praksis udskilles fiskeriområdet således af Miljø- og Fødevareministeriet, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Fiskeriområdet, herunder EU-samarbejdet om fiskeripolitikken, håndteres departementalt i Udenrigsministeriet.

Stillingen som direktør i den nye styrelse vil blive slået op.

 

 

Flere Nyheder