Karstensens har to nye islandske ordrer i bogen

[caption id="attachment_18412" align="alignright" width="300"] Underskriften blev sat på fiskerimessen Nor-Fishing, fortæller Kurt Degn Karstensen, Ka
af Line Dalgaard Jensen
05 sep 2018

[caption id="attachment_18412" align="alignright" width="300"] Underskriften blev sat på fiskerimessen Nor-Fishing, fortæller Kurt Degn Karstensen, Karstensens Skibsværft[/caption]

På Karstensens Skibsværft kan de godt gå i gang med at øve sig i lidt islandsk. De har nemlig ikke bare fået en, men to nybygninger i ordrebogen.
Det er rederiet Samherji, som skal have en ny VILHELM ÞORSTEINSSON,og Síldarvinnslanskal skal have en ny Börkur.

- Det blev til to ordre, og det er vi rigtig glade for siger. Vi har gennem de seneste par måneder arbejdet på aftaler om de pelagiske trawlere. Islændingene har været i Skagen, og set nogle af de skibe, vi har bygget, og det har ført til, at vi har kunne skrive under på betingede aftaler, siger adm. direktør Knud Degn Karstensen.

De to pelagiske trawlere skal leveres i juni 2020 og december 2020, hvorefter de skal fiske rundt Island. De bliver stort set ens; kun på farven vil man kunne se forskel. Fartøjerne får en længde på 88 meter, og begge får to motorer på ca. 3400 kW. De to motorer er bl.a. valgt for at sikre, at fartøjerne er driftsøkonomiske. 

Med de to nybygninger har Karstensens Skibsværft nu 14 ordrer i bogen. De bliver fartøj nr. 452 og 453, som værftet bygger, og et af få islandske bestillinger.

- Det islandske marked har ikke tidligere været stort for os. Vi byggede et skib for ti år siden. Men vi håber, at det nu vokser, siger Knud Degn Karstensen.

Flere Nyheder