Karstensens på vej mod fusion

De to skibsværfter i Skagen, Karstensens Skibsværft, der blandt andet er kendt for sit byggeri af pelagiske fiskefartøjer, og Danish Yachts A/S er på
08 jul 2015

De to skibsværfter i Skagen, Karstensens Skibsværft, der blandt andet er kendt for sit byggeri af pelagiske fiskefartøjer, og Danish Yachts A/S er på vej mod en fusion, meddeles det i en pressemeddelelse.

Det er familien Sørensen - efterkommere af J. Phillip-Sørensen , der har ejet værftet siden 2002 og som nu vil ud af driften af værftet. Siden overtagelsen i 2002 har Danish Yachts udviklet sig til at være ledende indenfor avancerede lystyachts og skibe af kulfiber. I de senere år har Danish Yachts været ledende inden for udviklingen af den banebrydende Cat-­‐SWATH teknologi og har med succes overført kulfiberteknologi fra superyacht-verdenen til verdenen for kommercielle fartøjer i samarbejde med kunder som Odfjell Wind, Siemens Wind Power, A2SEA og E.ON.

Danish Yachts har udviklet unikke designs og produktionsteknologier og er godt positioneret i forhold til næste fase af sin udvikling.

"Tiden er kommet, hvor ejerne ønsker at sikre Danish Yachts’s fremtid gennem overdragelse til en forretningspartner med en lang værftshistorie, som også har Skagen by og Skagens udvikling forrest i tankerne", lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen vil Karstensens Skibsværft fortsætte uændret med de opgaver, som Danish Yachts står for.

 

"Disse samlede kompetencer vil blive udviklet og medvirke til den fortsatte udvikling af Skagen. Danish Yachts’s bygninger og anlæg vil hjælpe med tiltrække nye kunder og bidrage til Karstensens fremtidige udvikling og øgede aktiviteter", lyder det.

I forbindelse med den påtænkte fusion forventes der visse ændringer og omskoling af arbejdsstyrken. Karstensens har imidlertid tillid til, at det på længere sigt vil resultere i øget beskæftigelse og et løft af værftsindustrien i Skagen.

Familien Sørensen vil ophøre med deres aktive involvering i Danish Yachts men vil fortsat følge den fremtidige udvikling. Danish Yachts’ formand, advokat Jens Stadum, vil indtræde i bestyrelsen i Karstensens og vil dermed fortsætte med at arbejde, ikke kun for Danish Yachts, men nu også Karstensens bedste interesser. Danish Yachts A/S navn og brand vil bestå uændret under den nye ejerstruktur, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Flere Nyheder