Kattegat-fredning skal væk

[caption id="attachment_9996" align="aligncenter" width="620"] Den nordjyske folketingskandidat Kristian Andersen får opbakning fra Claus Hjørne Peder
17 jun 2015

[caption id="attachment_9996" align="aligncenter" width="620"]Kristian og fiskeriforeningsformænd Den nordjyske folketingskandidat Kristian Andersen får opbakning fra Claus Hjørne Pedersen, Strandby, Niels Kr. Nielsen, Hirtshals, Carl Jesper Hermansen, Skagen, og Brian Valentin, Læsø.[/caption]

Ifølge Venstres folketingskandidat i Nordjylland, Kristian Andersen skal den fredning af vitale fiskeområder i Kattegat, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) lægger op til ændres, så den svarer til de forslag, som bl.a. Læsø Fiskeindustri er kommet med.
-Vi skal have skabt sikkerhed for råvaregrundlaget. Det er simpelthen ikke nok, at lægge kvoterne fast udelukkende ud fra nogle teoretiske modeller. Det gør det ikke i forhold til landbrugets miljøregulering, som regeringens Natur- og Landbrugskommission fastslog, men det gør det heller ikke i forhold til regulering af fiskebestandene og kvoter, sådan som vi ser det i dag, hvor myndighederne alene bygger på teori.
-Fiskerne er dem, der har største interesse i at sikre et stærkt råvaregrundlag langt ud i fremtiden, og de bør simpelthen på en helt anden måde end i dag inddrages i at lægge rammerne for reguleringen af fiskeriet. De ved hvordan bestandene for hver art udvikler sig, og de ser jo gang på gang, at kvoterne skæres dybt på arter, når der er rigtig mange – og omvendt, at kvoterne sættes op, når der er nedgang i arten. Det holder jo ikke – hverken for fiskere eller for myndighederne, hvis vi skal sikre stærke fiskebestande, siger Kristian Andersen.

Opbakning fra Læsø
Gregers Jacobsen, formand for Læsø Fiskeindustri, der står for verdens største eksport af jomfruhummer:
-I vores kamp for at bevare vigtige traditionelle fiskepladser øst og sydøst for Læsø er Kristian Andersen en vigtig medspiller. Han leverer et godt medspil for os for fiskeindustrien, siger Gregers Jacobsen.

Flere Nyheder