Kend din fisker hædret med initiativpris

[caption id="attachment_16809" align="aligncenter" width="960"] Havnedirektør Jesper Holt Jensen uddelte initiativprisen til Heidi Ebey fra Konsumfisk
09 jan 2018

[]

Det blev projektet ”Kend din fisker”, der blev årets modtager af Thyborøn Havns initiativpris 2017.

- Hverken jeg eller priskomitéen var ikke i tvivl om, at Konsumfisk er en særdeles værdig modtager af Thyborøn Havns initiativpris i 2017 for netop ”Kend din fisker. Initiativet giver et nutidigt og nuanceret billede af konsumfiskeriet i de tre havne og bidrager til at tegne det rigtige billede af en dansk fisker, lød det fra havnedirektør Jesper Holt Jensen, Thyborøn Havn, da prisen blev uddelt før jul.

Det er de tre vestkysthavne, Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande, der står bag Konsumfisk. De tre vestkysthavne, fiskeriauktionen i de tre havne, fiskeriforeningerne og andre aktører omkring konsumfiskeriet etablerede for flere år siden ”Konsumfisk”, som en platform for at øge kendskabet til kvalitetsfisk fra de vestjyske havne.

”Et samarbejde, som har fungeret rigtigt godt gennem mange år,” lyder det.

I 2016/2017 igangsatte konsumfisk en større satsning, der skal bringe kendskabet til fisken og ikke mindst til fiskerne fra Vestkysten, og deres daglige seriøse indsats for at levere kvalitetsfisk, ud til en endnu bredere kreds af opkøbere, detailhandlere og ikke mindst til forbrugerne. Initiativet har fået titlen ”Kend din fisker” – med oplysninger om fisken, videoer af aktive og dygtige fiskere fra de tre havne og med mål om at være med til at producere en dokumentarserie om fiskeriet, der kommer på blandt andet TV MidtVest i 2018.

De profilvideoer, der indtil videre er publiceret på ”Kend din fiskers” facebookside, er blevet vist op mod 42.000 gange

”Det er der ikke mange, der opnår. Priskomitéen var derfor ikke i tvivl om, at Konsumfisk og ”Kend din fisker” er et at de væsentligste initiativer i de senere år, der kan gøre fiskeriet ikke kun fra Thyborøn men fra alle de tre havne på Vestkysten kendt for det vi er: ”Seriøse, miljøbevidste og kvalitetsbevidste leverandører af fisk til konsummarkedet i hele Europa”, lød det i oplægget til initiativprisen.

Netop fiskeriet er en væsentlig del af Thyborøn Havns DNA, og derfor har prisen siden den blev uddelt første gang i 2002 også gået til flere fiskeriaktiviteter. Prismodtageren vælges af et udvalg bestående af erhvervsrepræsentant Michael Madsen, fiskerikonsulent Bent Bro, havnekaptajn Theis Christensen og havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Yderligere oplysninger om ”Kend din fisker” kan findes på og på facebooksiden @KendDinFisker.

[box type="shadow" ]De har vundet tidligere

Prisen blev første gang uddelt i 2002, og den er siden uddelt hvert år op til jul. Prismodtagerne har været:

2002: Thyborøn Fiskeauktion

2003: Fiskeskipper Michael Bork med fiskefartøjet L 66 Maria Bork

2004: Michael Lodahl

2005: Anders Olesen, Wellfish

2006: Fiskeripuljen Thyborøns Kvoteselskab A/S

2007: Knud Erik Abildtrup, Thyborøn Nordsøral a/s

2008: Fiskeriskolen i Thyborøn  2009: Thyborøn Skibssmedie

2010: Thyborøn Invest

2011: Kenneth Smed, Smed Marine Service

2012: Fiskeskipper John Anker Hametner Larsen

2013: Beddinghavnens Bådelaug  2014: Fiskeskipper Henning Kjeldsen

2015: Fiskeskipperne Martin Kynde og Tamme Bolt.

2016: Thyborøn Shipyard repræsenteret ved Kynde & Toft og Thyborøn Skibs & Motor.[/box]

 

Flere Nyheder