”Kend din Fisker” lever videre

Konsumsfisk kampagne "Kend din Fisker" er officielt slut. Med stor succes har de fortalt om de vestjyske fiskere for at fremme kendskabet til fiskerie
af Line Dalgaard Jensen
28 nov 2018

Konsumsfisk kampagne "Kend din Fisker" er officielt slut. Med stor succes har de fortalt om de vestjyske fiskere for at fremme kendskabet til fiskeriet - ja, så stor succes, at selvom det egentlig er tid til farvel, så er arbejdet kun lige begyndt.

- Det er på ingen måde en udløbsdato. Nu har vi lavet det barn, som hedder ”Kend din Fisker”, og nu skal det vokse sig stort og leve videre, siger projektleder Heidi Ebey Grønkjær, der fortsat vil lægge film på Facebook og snuppe et billede fra havnen:

- Jeg håber, at fiskerne vil fortsætte med at fortælle om livet på havet, deres fartøjer og fangster og udbrede kendskabet til de gode kvalitetsfisk i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

Fra ide til succes
Da kampagnen begyndte, var det svært at blive klog på, hvad en fisker egentlig var for en fætter. Mange kendte de blå kuttere på strandene eller de såkaldte kvotekonger, men hvad med alle dem indimellem; den helt almindelige fisker.

- Ideen var fra start at styrke fiskernes image ved at fortælle om fiskeriet. At vise, hvordan vi driver fiskeri – hvordan et fiskefartøj ser ud. Alle de ting, som fiskerne måske ikke lige tænker over, men for andre er helt ukendt og meget spændende, siger Heidi Ebey Grønkjær.

Derfor lavede de en hjemmeside, hvor der nu er profiler af forskellige fiskere. På Facebook har ”Kend din Fisker” rundet 2000 følgere, og fiskerne har også selv kunne komme på Facebook-workshop for at lære at bruge mediet. Der er lavet en dokumentar om det vestjyske fiskeri til TV2 Midt Vest, og ”Kend din Fisker” er blevet hædret med Thyborøns Havns Initiativ Pris.

Stolte fiskere
Forhåbentlig fortsætter den gode stime. Der er et kæmpestort potentiale I at vise, hvem fiskerne er – og sidder du på Bornholm eller i Skagen og føler dig inspireret, så bare kom i gang, opfordrer Heidi Ebey Grønkjær:

- Det er bare med at få fortalt, hvad der foregår i fiskeriet.

Som sagt, fortsætter Konsumfisk arbejdet, men de har nu også et nyt projekt, hvor de forsøger at få flere mad professionelle ud i havnen og lære fiske(r)ne at kende.

[embed]http://fiskeritidende.dk/billeder-mad-over-baal-og-hvide-sande-fiskere-inspirerede-lokale-kokke/?highlight=kokke[/embed]

[embed]http://fiskeritidende.dk/kend-din-fisker-haedret-med-initiativpris/?highlight=kend%20din%20fisker[/embed]

 

 

 

Flere Nyheder