Klumpfisk i rekordantal fundet i dansk farvand

[caption id="attachment_6211" align="alignright" width="164"] 2014 bød på rekordfund af klumpfisk langs Danmarks kyster.[/caption] Mens man i 2013
af Claus Kirkegaard
14 jan 2015

[caption id="attachment_6211" align="alignright" width="164"]klump1 web 2014 bød på rekordfund af klumpfisk langs Danmarks kyster.[/caption]

Mens man i 2013 slet ikke registrerede fund af klumpfisk i danske farvande, så stod den hidtidige rekord fra 2009 for skud i 2014.

- I år har været et rekordår med fund af over 70 klumpfisk. Den tidligere rekord fra 2009 var 16 klumpfisk, så i år har vi virkelig taget et ryk op, og vi hører helt sikkert ikke om alle klumpfisk, siger Henrik Carl fra Statens Naturhistoriske Museum til DR.

I efteråret har man set mange usædvanlige arter. Det gælder guldbrasen, blæksprutter og bestemte arter gopler.

Henrik Carl forklarer ændringerne med, at havstrømmene fra Atlanterhavet har bragt arterne med sig.

Det har også betydet, at saltindholdet i de indre danske farvande og Østersøen har ændret sig.

- Derfor skal der ikke så meget til, før indholdet af salt i vandet stiger, når der kommer store mængder saltholdigt vand ind ude fra oceanerne. Når vi oplever store storme, bliver vandet i Østersøen og andre farvande skiftet ud med mere saltholdigt vand, siger Henrik Carl, og fastslår, at stigende havtemperatur ikke alene kan forklare fundene, men at havstrømmene også skal tages med i betragtning.

Flere Nyheder