Kølemadsen A/S vil øge medarbejderantallet

  [caption id="attachment_14295" align="aligncenter" width="805"] Fra venstre ses Henrik Dam konsulent Hjørring Erhvervscenter, Allan Hejslet
12 sep 2016

 

[]

Den nordjyske virksomhed Kølemadsen A/S i Hirtshals er blevet godkendt til Det Maritime Vækstprogram, hvor der kun er plads til 30 virksomheder indenfor den maritime sektor. Samtidig er målsætningen for virksomhederne at vækste med 20 procent på medarbejdersiden over tre år.

Derfor har Kølemadsen A/S, der sidste år afsluttede et glidende generationsskifte, også fået hjælp af Hjørring Erhvervscenter til hele processen. Generationsskiftet gjorde Jens Lund Madsen til direktør med en forventning om, at virksomheden skulle fortsætte i samme spor som hans far, Ivan Madsen, havde kørt virksomheden med 10 ansatte. Det er der lavet om på, efter virksomheden kom med i Det Maritime Vækstprogram, som administreres af det nordjyske maritime center MARCOD.
- Det er altid nyttigt at gentænke sine forretningsgange - hvorfor gør vi, som vi gør? Der er ofte store besparelser ved nye metodikker, som kan forøge konkurrencekraften og væksten, som de netop har haft fokus på her hos Kølemadsen, siger Henrik Dam, konsulent Hjørring Erhvervscenter.

- Vi har fået tilskud til at få udarbejdet en vækstplan og har haft tilknyttet en konsulent med stor virksomhedserfaring, der har sat nogle tanker i gang. Sparringen med ham har flyttet mig personligt og klædt mig bedre på til nu at have direktørrollen og træde i karakter som leder og direktør. Jeg troede, at jeg skulle drive det videre præcis som min far, men jeg gør det på min egen måde fremover, fortæller Jens Lund Madsen.
Digitalisering er en af de interne processe, der er sat i fokus. Alle de interne processer lige fra lagerstyring til fakturering er i gang med at blive digitaliseret og sat i nyt system, og dermed er målet en bedre effektivisering.

- Vi er i gang med en 360 graders optimering af vores processer, som selvfølgelig er en investering, der kræver både penge, tid og tilvænning, men det er hundrede procent det værd, fortæller Jens Lund Madsen, der også har ansat en projektleder på baggrund af projektet.

Kølemadsen A/S producerer og servicerer alt fra en kølemontre til lagkager til store anlæg i en fiskefabrik, som kan køre 30-40 tons fisk igennem i døgnet. Siden 1969 har Kølemadsen A/S på Hirtshals Havn har arbejdet med køle- og fryseanlæg både til fiskeskibe, tankskibe og landanlæg i alle størrelser og typer.
Kølemadsen A/S har kunder herhjemme og i så forskellige lande som Grønland, Færøerne, Norge og Bangladesh, som er det største eksportmarked målt på størrelsen af ordrer, som ofte er store køleanlæg til helt nye fiskefabrikker. De frigjorte ressourcer skal bruges på mere opsøgende salg både til nye markedssegmenter og nye eksportmarkeder.
 

Flere Nyheder