Kollerup vil have fiskeriminister i samråd

Hvordan kunne det ske? Dét spørgsmål står Simon Kollerup (S) tilbage med efter Kammeradvokatens rapport, der skitserer en kultur, som fiskeriordførere
af Line Dalgaard Jensen
21 sep 2018

Hvordan kunne det ske? Dét spørgsmål står Simon Kollerup (S) tilbage med efter Kammeradvokatens rapport, der skitserer en kultur, som fiskeriordføreren i sin vildeste fantasi ikke havde forestille sig i Danmark.

- Hvordan kan nogen få lov til at agere sådan uden at blive stoppet? Det er vi nødt til at vide, hvis det her ikke skal ske igen, siger Simon Kollerup, der derfor, når han læst rapporten til bunds, vil indkalde fiskeriministeren til åbent samråd med de andre fiskeriordførere.

Der er selvfølgelig kommet en ny Fiskeristyrelse og ledelse under Udenrigsministeriet, påpeger han, ligesom der nu vil være tjenestelige samtaler, men det er svært at vide, om det er nok for, at det ikke sker igen.

Ubesvarede spørgsmål
Bekymringen deler fiskeriordfører Ib Poulsen (DF):

- Der er kommet lig ud af skabet, som jeg ikke havde drømt om. Det er skræmmende, at den pilrådne kultur har kunne foregå så længe.

Han vil gerne vide mere detaljeret, hvad erhvervets rolle har været, og om nogle segmenter af fiskeriet er blevet favoriseret. Embedsværket har forsømt at følge de politiske signaler, understreger han, og det skal der gøres  op med.

Flere Nyheder