Kommissionen følger ikke ICES igen

Det ser ud til, at der er en tendens for de oplæg, som EU-Kommissionen har leveret til ministerrådet. Og det gælder både for oplægget til Østersøen og
13 nov 2017

Det ser ud til, at der er en tendens for de oplæg, som EU-Kommissionen har leveret til ministerrådet. Og det gælder både for oplægget til Østersøen og til Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.

- Det er gennemgående for dette års TAC forslag til kvoter, at Kommissionen ikke følger den biologiske rådgivning, siger chefbiolog hos Danmarks Fiskeriforening, Michael Andersen.

Han undrer sig over den tendens. For der er ikke nogen forklaring på, hvorfor EU-Kommissionen ikke følger den rådgivning fra ICES, som lægger frem.

- Jeg lægger da mærke til, at man ifølge ICES kan øge kvoten i Kattegat for torsk med 20 procent. Og det får Kommissionen til at blive en roll-over, siger Michael Andersen.

Kommissionens tilgang, hvor man fremlægger forslag til kvoter, der er mindre end det, som biologerne anbefaler, er problematisk.

- Det var desværre det samme billede vi så tidligere på året for Østersøen, , konstaterer Michael Andersen.

- Kommissionen skylder at komme med nogle ordentlige sammenhængende forklaringer, siger Michael Andersen, der afviser at det har noget med forsigtighedsprincippet at gøre.

Det er ikke kun torsken i Kattegat, der bliver sat lavere end ICES’ anbefalinger. Også for jomfruhummer i Kattegat/Skagerrak foreslår Kommissionen en lavere kvote end ICES anbefaler.

- Jeg kan ikke forstå, at man bare gør det uden videre. Der begynder at tegne sig et mønster. Hvorfor ser de ikke mulighederne i stedet for, siger Michael Andersen om trenden med at sætte TAC lavere end det som ICES anbefaler.

 

 

Flere Nyheder