Kommissionen foreslår kæmpe reduktion på torsk i Østersøen

EU-Kommissionen er nu kommet med sine forslag til torskekvoterne i Østersøen for 2017. Og helt som frygtet vælger Kommissionen at følge trop på den rå
27 sep 2016

EU-Kommissionen er nu kommet med sine forslag til torskekvoterne i Østersøen for 2017. Og helt som frygtet vælger Kommissionen at følge trop på den rådgivning, som ICES - Det Internationale Havforskningsråd - kom med tidligere på året.

Det betyder, at Kommissionen foreslår en reduktion af kvoten i den vestlige Østersø på 88 procent og en reduktion for torskekvoterne i den østlige Østersø på 39 procent sammenlignet med kvoterne i 2016.

"Disse tal er baseret på den videnskabelige rådgivninger og følger den nyligt vedtagne forvaltningsplan for Østersøen, " skriver Kommissionen i sin melding.

 

Kommissionen skriver også, at man i de forløbne uger har haft tæt kontakt med de medlemslande rundt om Østersøen, der vil blive ramt af de foreslåede reduktioner. I følge Kommissionen er der i disse snakke fokuseret på de socio-økonomiske konsekvenser ved den voldsomme reduktion - ikke mindst for den vestlige Østersø.

"Kommissionen har inviteret medlemslandene til overveje EU-midler til en midlertidig økonomisk støtte til de fiskeproducenter, der bliver mest påvirket, og nogle medlemslande er nu i færd med at planlægge at få sådanne tiltag på plads, " skriver Kommissionen.

 

Kommissionen har tidligere offentliggjort deres forslag til kvoter for de øvrige arter og bestande i Østersøen. Det samlede forslag for fiskerimulighederne for 2017 i Østersøen bliver behandlet på Ministerrådsmødet den 10.-11. oktober i Luxembourg.

[button color="red" size="small" link="http://ec.europa.eu/newsroom/mare/itemdetail.cfm?item_id=34937" target="blank" ]Kommissionens udmelding for Østersøen[/button]

 

Flere Nyheder