Kommissionen står stejlt på sit forslag

Senere i dag, torsdag, skal EU's fiskeriansvarlige ministere til forhandlingsbordet i Luxembourg for at beslutte kvoterne i Østersøen for 2016. Og det
22 okt 2015

Senere i dag, torsdag, skal EU's fiskeriansvarlige ministere til forhandlingsbordet i Luxembourg for at beslutte kvoterne i Østersøen for 2016. Og det ser fortsat ud til, at EU-Kommissionen står stejlt på deres forslag om ikke bare at reducere torskekvoten i den vestlige Østersø, men også holder fast i, at fiskerne maksimalt må fange 26 procent af kvoten i Område 22 og 23.

- Vi har været i forbindelse med den danske forhandlingsdelegation både i aftes og igen her til morgen. Og meldingen er, at det bliver en hård kamp at få Kommissionen på bedre tanker, fortæller Michael Andersen, der er chefbiolog i Danmarks Fiskeriforening PO og er med i omkring forhandlingerne i Luxembourg.

Han vurderer, at det bliver svært for den danske minister, Eva Kjer Hansen, at finde allierede der vil afvise reduktioner, men at Polen skulle være villig til at bakke om, at reduktionen i vest skal være noget mindre, end det Kommissionen ønsker.

- Hvorvidt vores eventuelle allierede også er med på at der ikke skal være den stramme forvaltning, hvor fiskerne i Område 22 og 23 kun må fiske omkring en-fjerdedel af deres torsk i deres områder henstår foreløbigt i det uvisse, siger han.

Ud over Michael Andersen er også næstformand i Danmarks Fiskeriforening PO, Kim Kær Hansen, med i Luxembourg.

Flere Nyheder