Kommissionen truer med kraftig reduktion i vest

EU-Kommissionen har været langsom med sin melding på TAC / kvote for torsken i den vestlige Østersø for 2016, men nu forslaget langt om længe lagt på
11 Oct 2015

EU-Kommissionen har været langsom med sin melding på TAC / kvote for torsken i den vestlige Østersø for 2016, men nu forslaget langt om længe lagt på bordet. Og det er desværre med en kraftig reduktion af kvoten sammenlignet med den nuværende TAC / kvote.

Kommissionen lægger således op til, at den samlede TAC / kvote for torsk i den vestlige Østersø - også kendt som Område 22-24 - skal være på 10.363 ton. Det står i kontrast til den nuværende TAC / kvote for 2015 på 15.900 tons. Her af skal de danske fiskere have en kvote på 4.523 ton.

Ud over at skære i kvoten kræver Kommissionen ligeledes, at de danske maksimalt må fange 26 procent af torsken i Område 22-23. Det vil sige, at de danske fiskere må fange 1175 ton i Område 22-23; det vil sige vest af Sjælland. Den resterende del - hovedparten – af kvoten skal fanges i Område 24; det er øst af Sjælland over mod Bornholm.

Oven i det lægger EU-Kommissionen også op til, at TAC / kvote for den vestlige Østersø nu skal deles ud til samtlige medlemslande rundt om Østersøen. Det vil sige, at Estland, Letland, Litauen og Finland også vil få andel i kvoten – samlet bliver de fire lande i følge forslaget fra Kommissionen tilgodeset med 806 ton.

Kommissionens samlede forslag - der bl.a. også indeholder en reduktion for torsk i det østlige Østersø på 20 procent - bliver behandlet på Ministerrådsmødet i Luxembourg fra den 22 til den 23. oktober.

Læs mere om Kommissionens forslag i Fiskeri Tidende fra uge 41. 

 

Flere Nyheder