Konference: Fiskerierhvervet er klar til at skabe vækst

Ved dagens konference på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals var der naturligvis også blevet plads til, at formanden for Danmarks Fiskeriforening PO kunn
af Claus Kirkegaard
15 sep 2016

img_0350Ved dagens konference på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals var der naturligvis også blevet plads til, at formanden for Danmarks Fiskeriforening PO kunne komme med sit input til debatten om, hvordan der bedst kan skabes vækst i den danske fiskerisektor.

- Tak for indbydelsen til konferencen. Det er jo et passende tidspunkt, for lige nu er der jo politiske forhandlinger om fiskeriet. Men det kan de tilstedeværende fiskeriordførere nok sige noget mere om, sagde Svend-Erik Andersen som indledning og fortsatte:

- Det er vigtigt for os i fiskeriet, at vi har borgmestre og lokalsamfund med, når vi drøfter fiskerpolitik og fiskerisektorens rammevilkår.

I forhold til muligheden for at skabe vækst i fiskerierhvervet, kom Svend-Erik Andersen ind på nogle af de tiltag, fiskerierhvervet allerede har sat i gang for at skabe mere vækst.

- Vi er i fiskeriet i gang med at skabe vækst. I de senere år har vi fisket mere, vi har investeret mere, vi har fået flere unge uddannet og vi har gennem reklamekampagner og deltagelse i messer og events sat fokus på dansk fiskeri og på vore fantastiske produkter, sagde Svend-Erik Andersen blandt andet i sit indlæg på konferencen.

- Som sagt har vi i de senere år fisket mere og omsat mere men ser vi det i et længere perspektiv så er omsætningen desværre ikke steget de sidste tyve år. Derfor er det ganske relevant at spørge hvordan vi kommer i gang.- hvordan kan dansk fiskeri for alvor komme op i gear. Det gør vi først og fremmest ved at udnytte den positive udvikling i fiskebestandene optimalt, sagde Svend-Erik Andersen.

Formanden kom blandt andet også ind på problemerne med finansiering, den biologiske rådgivning, BREXIT samt de overordnede rammer for fiskeripolitikken.

Det kan du læse mere om i Fiskeri Tidende lørdag den 24. september.

Flere Nyheder