Konference om vækst i fiskerisektoren

[caption id="attachment_14364" align="alignnone" width="620"] Lene Kjeldgaard på talerstolen i Hirtshals. Foto: Claus Kirkegaard.[/caption] Borgmes
af Claus Kirkegaard
15 sep 2016

[]

Borgmester i Thisted kommune, Lene Kjeldgaard Jensen, åbnede i dag konferencen ”Nye rammer – ny vækst”. En konference om vækst i fiskerisektoren, som blev afholdt på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals.

I sin åbningstale talte hun blandt andet om vigtigheden af at få nogle ordentlige rammevilkår for fiskeriet på plads, så fiskerierhvervet som helhed får mulighed for at skabe vækst. En vækst, som de nordjyske fiskerikommuner har været med til at bane vejen for ved blandt andet store investeringer i havnene.

- Vi tilbyder at skabe vækst i egne af Danmark, hvor ellers kun de færreste står med oplagte bud på, hvordan væksten skabes. Og vi investerer i de rette fysiske rammer for denne vækst; men værdien heraf slår kun helt igennem, hvis øvrige rammevilkår også er på plads!, sagde Lene Kjeldgaard Jensen, da hun her kl. 13.00 åbnede konferencen på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals.

   

Det var en borgmester, der var glad for at byde velkommen til en konference, som skal føre til en dagsorden med vækst og udvikling i fiskerierhvervet i højsædet.

- Jeg vil gerne endnu engang, på vegne af de nordjyske fiskerikommuner Morsø, Jammerbugt, Læsø, Frederikshavn, Hjørring og Thisted, byde jer velkommen til en eftermiddag, hvor vi forhåbentlig kan samles om en vækst- og udviklingsorienteret dagsorden. En eftermiddag, hvor vi arbejder på en fælles forståelse og en fælles vilje til at skabe rammerne for et endnu stærkere erhvervsliv, sagde Lene Kjeldgaard Jensen.

Det er Nordjysk Fiskerikommune Netværk, som står bag konferencen ”Nye rammer – ny vækst”.

 

Læs mere om konferencen i Fiskeri Tidende lørdag den 24. september.

Flere Nyheder