Kongelig åbning af DanFish i Aalborg

[caption id="attachment_16330" align="aligncenter" width="878"] H.K.H. Prins Joachim åbner DanFish i Aalborg den 11. oktober.[/caption] Når DanFish
07 sep 2017

[]

Når DanFish åbner den 11. oktober bliver det med H.K.H. Prins Joachim på talerstolen ligesom i 2015. Prins Joachim er protektor for den internationale fsikerimesse DanFish International, og det er i den egenskab at han holder åbningstalen.

I 2007 blev Prins Joachim protektor for DanFish International, et protektorat han overtog fra H.K.H. Prins Henrik. Pris Joachims store interesse for DanFish messen vises blandt andet ved, at han har åbnet messen fire ud af seks gange, siden han blev protektor for messen.

Prins Joachim får megen ros for sine åbningstaler, som har substans og viser, hvor stor indsigt Prinsen har i fiskeriområdet. Senest åbnede han messen i 2015, hvor Hans Kongelige Højhed igen fremhævede den store og betydende rolle, DanFish messen har fået internationalt.

DanFish International gennemføres hvert andet år i AKKC, og i år er det intet mindre end 25. gang, den store internationale fiskerimesse foregår på dansk grund. Det bliver et jubilæumsår, og det glæder man sig over i Aalborg.

- Vi er stolte af, H.K.H. Prins Joachim vurderer, at DanFish International har så stor betydning, at han for anden messe i træk vælger at afse tid i sin travle kalender til officielt at åbne messen. Fiskeri er også et brandvarmt emne internationalt lige nu med fordeling af fiskerikvoter og blandt andet Brexits betydning for fiskeriet, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Udbygning for andet år i træk

DanFish International forventes at tiltrække omkring 15.000 besøgende fra hele verden, og derfor er efterspørgslen på stande til messen meget stor.

I 2015 valgte AKKC at udvide det i forvejen store standareal på 9.000 m2 med en udbygning på den midlertidige mobilhal, der bliver opstillet i Kildeparken i forbindelse med messen. En lignende udbygning vil blive gentaget i år, og på nuværende tidspunkt er alle messens standpladser meget tæt på udsolgt.

Den internationalt anerkendte messe indeholder nyheder til fiskerisektoren inden for både net, trawl, elektronik, navigations- og kommunikationsudstyr, procesudstyr, redningsudstyr og meget mere. Og der bliver ikke handlet for små summer. På messens sidste dag i 2015 underskrev Karstensens Skibsværft fra Skagen for eksempel en kontrakt på 42 mio. kr.

Den officielle åbning foretages den 11. oktober kl. 11.00 i Aalborg

Flere Nyheder