Konksnegle skal skabe eksporteventyr

[caption id="attachment_14181" align="aligncenter" width="620"] Produktion af konksnegle er et godt supplement til Nordisk Krabbe Kompagnis hovedprodu
27 jan 2017

[]

Nordsøen er rig på konksnegle, og det vil Nordisk Krabbe Kompagni i Lemvig udnytte til at skabe et eksporteventyr til primært Asien, hvor man bl.a. bruger kødet fra konksnegle i sushi.
Konksneglen har den fordel, at den er bedst at fiske efter i vintermånederne.
- Det er godt, fordi højsæsonen for taskekrabber, som er vores vigtigste råvare, er fra juni/juli til ultimo december. På den måde får vi en produktion, der løber året rundt, siger Lasse Kristensen, ansvarlig for udvikling og markedsføring hos Nordisk Krabbe Kompagni til FødevareWatch.
Konksneglen fanges i tejner – eller som bifangst i trawl og snurrevod – og kan findes på havbunden i de fleste europæiske farvande. Herhjemme er der dog ingen, der for alvor har udvist interesse for at fiske efter sneglen. Det vil Nordisk Krabbe Kompagni nu lave om på.
- Vi budgetterer med at lave omkring 500 tons i månederne frem mod sommerferien, siger Lasse Kristensen.

Flere Nyheder